Home

Nieuws

Stier info

Advertentie's

Agenda

Promotie Team

Keuringen

Bestuur

Lidmaatschap

Het ras

Foto show

Links


                             
Hij is op een leeftijd van 2.10 jr ingeschreven en had toen een schofthoogte van 136 cm  
en werd als volgt gewaardeerd:

Terug

 

Sjoerd  ( KI-code 60053)
 

 

 

ontwikkeling

type

bespiering

benen

totaal punten

     87

92

    89

 85

  88

 

 

 

 

Door de Foktechnische Commissie is een nieuwe stier geselecteerd voor het fokprogramma.                                                                                                                                  Het is de stier Sjoerd van Peter Bos uit De Kwakel. 

Sjoerd is een zoon van de bekende vererver Silvester, de stier die veel vooruitgang in het luxe vleestype heeft gebracht.                                                                                       Aangezien Silvester slechts een kleine voorraad sperma voor KI heeft kunnen leveren, is de FC gelukkig  een zoon van hem in te kunnen zetten voor breder gebruik in de fokkerij.

Sjoerd is een goed ontwikkelde stier met veel lengte en valt op door zijn beste luxe bespiering en rastype rastype.                                                                                               Hij is op een leeftijd van 2.10 jr ingeschreven en had toen een schofthoogte van 136 cm   en werd als volgt gewaardeerd:
Sjoerd is geboren bij Theo v d Donk op Stad van Gerwen bij Nuenen uit een goede vrouwelijke stam, die bekend is vanaf het begin van het stamboek.         

Moeder Roza is een goede dochter van Graaf Charlon en staat ingeschreven met 86 pnt.      Haar moeder was van Bertus 2 en haar grootmoeder van Mollie’s Kees, stieren met veel maat dus.

Sjoerd heeft gedekt bij Sjef van de Braak in Liempde, waar hij enkele mooie kalveren heeft verwekt.                                                                                                                                             De stier is  bij Holland Genetics beschikbaar en wordt aanbevolen ter verbetering van luxe en bespiering