Open dag bij Familie Westerkamp in Zwolle

Bekijk hier een paar foto's

 

Op 12 september werden we allemaal heel gastvrij door de familie Westerkamp ontvangen met koffie/thee en heerlijke eigengemaakte cake.

 

Een mooie groep enthousiaste leden uit alle windstreken,  Teun schatte 65, was naar het familiebedrijf van Andre Westerkamp  en Marjo van Wezel in Zwolle gekomen. Het bedrijf dat er keurig uitzag en  in een prachtige omgeving ligt,hebben ze  overgenomen van de trotse Arend Jan en Gerrie.

Andre en Marjo runnen een Verbeterd Roodbont Vleesvee fokkerij met daarnaast een   stierenmesterij van het Verbeterd Roodbont Vleesras, Blonde d’Aquitaine,en Belgisch Witblauw.Ze fokken en mesten niet alleen maar verkopen ook vlees via het project Deel een Stier dat ze hebben opgestart. Wanneer er 30 inschrijvingen zijn wordt een stier geslacht. Dit project loopt goed. Misschien nog een idee voor anderen?

Daarnaast hebben ze nog een nevenactiviteit onder de naam Feestkoe, waarbij op de boerderij kinderfeestjes worden gehouden.Een mooie gelegenheid om het Verbeterd Roodbont Vleesras te promoten.

 

Na de koffie gingen we gezellig de stallen in om de dieren te bekijken. De stieren waren allemaal in groepen gehuisvest op stro. We konden mooi de verschillende rassen met elkaar vergelijken wat leuke discussies opleverde. Ook klonk er interesse om een Verbeterd Roodbont stiertje te kopen.

Ook de fokstier stond op stal omdat men zoveel mogelijk de koeien in de herfst-stalperiode wil laten kalveren.

 

Buiten konden we een  mooie koppel Verbeterd Roodbonten pinken/vaarzen bewonderen en werd er driftig gediscussieerd.[FW1] 

 

 

Nadat we alles bekeken hadden  wachtte ons de BBQ, waar we nog even gezellig onder het genot van een drankje, onze discussies konden voortzetten en gezellig konden bijpraten.

 

Het mooie van zo’n dag is ook dat je makkelijk met andere leden in contact komt en heerlijk onder het genot van, over de fokkerij kunt praten en weer een beetje wijzer wordt.

 

 

 Het was allemaal perfect georganiseerd, van vlaggen van het verbeterd roodbont stamboek aan de straat, bordjes voor parkeren, diverse  folders , de hele mooie proefexemplaren van het fotoboek tot en met de BBQ met vlees van het eigen bedrijf en het mooie weer. Al met al een hele geslaagde middag.

 

Ik wil de familie Westerkamp dan ook namens alle aanwezige leden bedanken voor hun gastvrijheid en de mooie dag.

 

Tot een volgende keer.

 

Fons Withag


 

 

Home

Nieuws

Stier info

Advertentie's

Agenda

Promotie Team

Keuringen

Bestuur

Lidmaatschap

Het ras

Foto show

Links