Algemene ledenvergadering 11-02-2017

 

Locatie

De vergadering vond plaats in restaurant Kriebelz. Het restaurant is gelegen in Terwolde en heeft een zeer landelijke en knusse uitstraling. Dit kwam de sfeer erg ten goede want iedereen had het heel gezellig.

Vergadering

De vergadering begon met een terugblik op 2016. De overgang naar 2017 was snel gemaakt. Er komen veel nieuwe regels aan in 2017, die zeker niet voordelig zijn voor de veehouderij, waaronder de fosfaatregeling. De voorzitter sprak iedereen moed in en zei dat iedereen trots mag zijn op het ras dat zich door zijn rastype onderscheid en daar de verdiende waardering voor krijgt van de slager.

 

 

 

 

 

 

Betoog Jaco Geurts

Bijzonder op deze ledenvergadering was gastspreker en CDA-tweedekamer lid
 Jaco Geurts. Hij vertelde over hoe hij in de landbouwsector terecht is gekomen en hoe hij later naar aanleiding van de MKZ steeds meer in een bestuursfunctie terecht kwam. Dat hij mee regeerde met het CDA was daarbij het pronkstuk van zijn bestuursfuncties.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar aanleiding van het initiatief natuurlijk-luxe vertelde Jaco Geurts dat het heel goed is dat wij als stamboek werken aan een manier om meer bewustheid in de kamer te krijgen over wat wij doen als werk en als stamboek. Hij vertelde dat er een zeer beperkte hoeveelheid “boerenverstand in de kamer” was.

Echt verrassend was dit nieuws niet voor veel leden, die door de nieuwe regelgeving al erg in hun werk belemmerd worden, maar om te horen dat er minder dan 10 mensen in de kamer zijn die weten wat het is om te melken en die weten wat een keizersnede bij een koe inhoud, was bijna onbegrijpelijk. Jaco Geurts eindigde zijn betoog dan ook met “zorg voor meer boerenverstand in de kamer”.

De ledenvergadering was erg informatief, met een prettige sfeer. Er was vooral veel aandacht voor de leden. Dat leden het niet altijd eens waren werd door het bestuur in goede banen geleid het was zeker een geslaagde dag.

Bezoek familie Te Riele in Vaassen

Aansluitend aan de vergadering is een bedrijfsbezoek gebracht aan het prachtige bedrijf van de familie Te Riele in Vaassen. Hun prachtige nieuwe stal met goed verzorgde en rastypische dieren heeft alle bewondering van de leden genoten.  In de komende editie van Rond Roodbont zal een uitgebreid verslag te lezen zijn over hun bedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Fréderique Aussems

 

 

 

Home

Nieuws

Stier info

Advertentie's

Agenda

Promotie Team

Keuringen

Bestuur

Lidmaatschap

Het ras

Foto show

Links